The Sparkling Blueberry

February 18, 2018 at 10:27 am

Ezért Érdemes Ásványi Sminktermékeket Használni!

Ezért Érdemes Ásványi Sminktermékeket Használni!

Vendég poszt az ásványi sminkek előnyeiről Sophia Smith ausztrál blogger tollából.

Az ásványi sminktermékek napjainkban egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert és ez bizony nem véletlen. Az orvosok és a táplálkozási szakértők is rendszeresen felhívják a figyelmünket arra, milyen fontos a megfelelő ásványi anyag bevitel, hiszen rendkívül hasznosak a szervezetünk számára; kívül és belül egyaránt.

 

Mégis rengetegen vannak, akik még nem tudnak az ásványi sminkek előnyeiről, ezért gyűjtöttük most össze számukra mindazt a jót, amit annak köszönhetünk ha átváltunk ezen egészséges szépítőszerek használatára. Ha még Te is közéjük tartozol garantáljuk, hogy miután elolvasod ezt a bejegyzést, Te is átállsz majd az ásványi smink használók széles táborába!

 

Először Is…

 

Az első pont a listánkon természetesen az összetevőké. A valódi, teljesen tiszta és természetes ásványi sminkek 100%-ban csak ásványi anyagokat tartalmazhatnak, ilyenek például a titanium dioxid, a cink oxid, a mica. Továbbá mentesek mindenféle szinezékektől, tartósítószerektől és illatanyagoktól.

 

asvanyi sminkek elonyei

kép forrása: unsplash.com

 

De miért is fontosak ezek az összetevők egészségünk és persze bőrünk számára? A titánium dioxid például – rendkívül kíméletes – fényvédő, melyet különösen érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrüek számára ajánlanak. A cink oxid széleskörű fényvédelmet biztosít mind az UVA mind az UVB sugarak ellen, így gyakori összetevői a természetes napvédőszereknek is. A mica már évszázadok óta használt, mint pigment különböző sminkszerekben és kozmetikumokban, és elfogadott, biztonságos összetevőnek számít.

 

Beszéljünk Az Alapozókról

 

A legkeresettebb a piacon egyelőre magasan az ásványi alapozó. Népszerűségének számtalan oka van; többek közt amennyiben napvédelemmel ellátott arckrém fölé használjuk megsokszorozza annak hatását a káros uv sugarakkal szemben, valamint a szokványos (gyakran talkumot is tartalmazó) alapozókkal szemben az ásványi alapozó csodásan fed, közben viszont könnyed, a bőrt levegőzni hagyja.

 

Ha ásványi alapozót használsz, kevésbé fogsz találkozni a ráncokba beülő, becsomósodó alapozó problémájával. Az olyan kiemelkedő minőségű termékek, mint például a Nude by Nature féle Natural Mineral Cover alapozó, minden elvárásnak megfelelnek, hiszen amellett, hogy napvédelemmel is rendelkeznek, természetes hibátlan fedést biztosítanak, sőt olyan hozzáadott extrákat is tartalmaznak, mint a jojoba kivonat vagy a kaolin agyag, melyek mind tisztítják, nyugtatják és táplálják bőrünket.

 

asvanyi sminkek elonyei

kép forrása: unspalsh.com

 

Az egyik legjobb dolog azonban az ásványi alapozókban az, hogy minden bőrtípusnak megfelelnek. Nem okoznak irritációt, gyulladást, nem tömítik el a pórusainkat (ezek mind előfordulhatnak hagyományos alapozók használata esetén). Nem utolsó sorban azt is érdemes megemlíteni, hogy  pénztárcabarát megoldás, hiszen az ásványi alapozókból nagyon kicsi is elegendő a tökéletes fedés eléréséhez.

 

Így Könnyű…

 

Ha még újonc vagy az ásványi sminkek világában, talán felmerült benned, nem -e bonyolultabb, időigényesebb ezen termékek használata, mint az általános sminkszereké. A válasz pedig az, hogy egyáltalán nem!

 

Az ásványi sminkek használata csupán előnyöket tartogat a számodra; kend fel kedvenc arckrémed, szórj egy kevéske alapozó púdert a tégelyének tetejébe, márts bele az ecseted, majd fordítsd meg és addig kocogtasd amíg a por eltűnik az ecset belsejében. Ezekután simítsd végig az arcodon az ecsetet, míg a megfelelő fedést el nem éred (szükség esetén vigyél fel még egy adag púdert az ecsetre). És már kész is vagy!

 

asvanyi sminkek elonyei

kép forrása:unsplash.com

 

Egyéb Termékek

 

Annak ellenére, hogy a leginkább az ásványi alapozókról hallunk, ezen a területen is számos további termék található, melyel egy csapásra egészségesebbé teheted a smink rutinod. Szemhéjpúderek, bronzosítók, highlighterek és pirosítók mind-mind léteznek ásványi verzióban is. Ezekre mind érvényesek a cikkben felsorolt előnyök, így az ilyen termékek használatával csak nyerhetsz.

 

Készen állsz arra, hogy felfedezd az ásványi sminkeket? Mit fogsz először kipróbálni?

 

 

sophia smithA SZERZŐRŐL:

Sophia Smith vagyok ausztrál szépség és stílus blogger. Rajongok a természetes kozmetikumokért, a legfrissebb divatirányzatokért és a grafikai tervezésért. Legtöbbször szépségápolással kapcsolatban írok, több neves online felületen is megjelentek már cikkeim, például az: LA Fashion, Viva Glam Magazin, Just Haves vagy a How To Simplify és a Carousel oldalakon. Megtalálhatsz a Twitteren vagy a Google+ -on is.

 

 

 

Kiemelt kép via unsplash.com
0 likes MAGYAR # , , , ,
Share on: / / / /
 

Leave a Reply

Értesülj elsőként a blog újdonságairól
Keresel valamit?
Szépséges Csipogás
TSB Instagram
Böngéssz a Pinterestemen!