The Sparkling Blueberry

February 20, 2018 at 1:50 pm

Aloe Vera; Úgy Ahogy Sosem Gondoltad Volna

Aloe Vera; Úgy Ahogy Sosem Gondoltad Volna

Mindannyian tudjuk, hogy az aloe vera – ez a csodálatos növény, amit már évezredek óta használ az emberiség a természetes gyógyászatban – rendkívűl hasznos a számunkra. De miért is? És vajon hányféle lehet az aloe vera felhasználása? Miért érdemes aloe vera fogkrémet használnod, aloe vera teát innod vagy bármi mást kipróbálni az alábbi listából? Olvass tovább!

 

Miért Használ Az Aloe Vera?

 

Az aloe növény minden egyes levele telítve van egy különleges kocsonyás szövettel, mely arra szolgál, hogy vizet tároljon a növény számára. Ez a nyálkás, vízzel teli állomány, az aloe gél, ami számtalan termékben fellelhető. A gél tartalmazza az összes létező vitamint, továbbá ásványi anyagokat, amino savakat és antioxidánsokat is. Bizonyos hatóanyagai képesek megakadályozni a káros baktériumok elszaporodását, így különösen jól használható a sebgyógyításban, leginkább égési sérülések – vagy akár napégés – ellátásában, de gombaölő hatása is kiemelkedő. Jó hatással van különböző bőrproblémákra, illetve szájüregi gyulladásokat is nagy sikerrel lehet vele “házilag” orvosolni.

 

Az alábbiakban összegyűjtöttem 5 meglepő aloe verából készült terméket;

 

Heath & Heather; Zöld Tea & Aloe Vera

 

Habár 90%-a zöld tea és csupán 10% aloe vera, ennek a teának mégis itt a helye ezen a listán. Mindannyian hallottunk már aloe vera zseléről, illetve láttunk már különböző ízesített vizeket aloe vera darabokkal, de az aloe vera tea számomra teljesen új. A tea készítői állítják a tea belülről gyorsítja meg a szervezet regenerálódási folyamatait.

 

aloe vera felhasználása

 

Nature’s Way; Aloelax

 

Először is el kell mondjam, hogy nem támogatom a hashajtók használatát. Mielőtt ilyesmihez folyamodnál, mindig próbáld természetesen kihajtani azt aminek kint a helye (fokozott folyadékbevitellel, rostban gazdag táplálékok fogyasztásával, mozgással). De ha semmi se segít, akkor az aloe verát tartalmazó hashajtók még mindig egy fokkal természetesebbek mint patikai társaik.

Ezt a terméket az iherb-en tudod  megvásárolni.

 

aloe vera felhasználása

 

Frosch; Aloe Verás Öblítő

 

Mosás terén megrekedtem egyfajta átmeneti megoldásnál. Nem hagytam el teljesen a kemikáliákat, de igyekszem a lehető legtermészetközelibb változataikat használni. Jelenleg a német Frosch márka termékeit használom, köztük ezt az érdekes aloe verás öblítőt. Ezek a termékek környezetkímélőbbek mint egyéb társaik (már a gyártásuk során is egy fenntarthatóbb metodikával dolgoznak), ugyanakkor hatékonyságban ugyanott vannak, mint a hagyományos mosószerek. Azt mondjuk a mai napig nem értem miért jó a ruháimnak az aloe vera…

 

aloe vera felhasználása

 

Dr. Organic; Aloe Vera Fehérítő Fogkrém

 

Amikor a férjem és én úgy döntöttünk életmódot váltunk, az egyik első dolog amit lecseréltünk az a fogkrémünk volt. Sokféle “zöld” fogkrémet próbáltunk, sokban csalódtunk és végül két kedvencünk lett; egy Weleda termék illetve ez a Dr. Organic féle aloe verás gél (bármelyik DM-ben meg tudjátok venni). Azt már bebizonyították, hogy az aloe vera gél szájvízként használva rendkívül hatékonyan akadályozza meg a lepedék képződését illetve elősegíti a különféleszájon belüli gyulladások (pl. afták) gyógyulását, feltételezem ez a fogkrém verziónál is ugyanúgy fennáll.

 

aloe vera felhasználása

 

Kit Kat; Aloe & Joghurt

 

A japánok különleges kultúrája nem lenne teljes az őrült édességeik nélkül. A szigetország híres a furcsa állagú, illetve ízű snackjeiről, édességeiről (nézzétek meg ezt a Japán édesség kostolós videót Hédinkétől) az pedig különösen kiemelkedő milyen ötletesen tudják a japán ízlésvilághoz szabni az amúgy nyugati édességeket. A legjobb példa erre talán a Kit Kat, melyet a japánok teljesen új szintre emeltek; többek közt olyan ízekkel is találkozhattak már a Kit Kat rajongók, mint a wasabis, a matcha lattés vagy a sajtos-csokis verzió. De talán a legmeglepőbb az, hogy a japán Nestlé összeállt a Tokyo Beauty Clinic-el, hogy szépítő csokoládékat dobjanak a piacra, leginkább női vásárlóiknak kedvében járva ezzel. Így született meg az Aloe Vera és Joghurt ízesítésű Kit Kat melyben állítólag kollagén is található.

 

aloe vera felhasználása

 

Te tudsz bármilyen meglepő aloe verás terméket mondani?

 

Kiemelt kép via; pixabay.com
0 likes MAGYAR # , , , ,
Share on: / / / /
 

One thought on “Aloe Vera; Úgy Ahogy Sosem Gondoltad Volna

  1. Németh-Demeter Zsuzsi says:

    Nagyon szeretem az aloe verát minden formában. Tetszett a cikk, mert volt benne újdonság számomra is. Meglepő aloés termék számomra a Rossmannban vásárolt alutálkás Winston macskaeledel volt. Azt hiszem marhás-aloés és a cicum nagyon imádja.
    (Szeretnék a játékra nevezni. dzsuzsi216@gmail.com)

Leave a Reply

Értesülj elsőként a blog újdonságairól
Keresel valamit?
Szépséges Csipogás
TSB Instagram
Böngéssz a Pinterestemen!